AMSTERDAM - Zangeres Rafaëlla Paton is biseksueel. Dat onthult de Idols-winnares maandag in het AD. Rafaëlla hield haar geheim jarenlang voor zich uit angst voor afkeurende reacties van haar strenggelovige familie met wie ze inmiddels nog maar weinig contact heeft.

De 27-jarige zangeres vindt het nu tijd om haar geaardheid met de wereld te delen. "Ik dacht in eerste instantie dat ik honderd procent lesbisch was.

Dat bleek genuanceerder te liggen. Mannen vind ik ook leuk, maar dan in mindere mate dan vrouwen." Rafaëlla had voor haar deelname aan Idols in 2006 een relatie van drie jaar met een vrouw. Ze is momenteel single.

De zangeres had echter ook relaties met mannen. Met haar ex-vriend Paul kreeg ze haar dochter Beautifull Hope. Inmiddels woont Rafaëlla bij haar vader in Amsterdam, terwijl haar 4-jarige dochter bij haar vader in een Gronings dorpje woont. "Dat hebben we in goed overleg bepaald."

Familie

Paton hield haar liefde voor vrouwen jarenlang verborgen voor haar familie. De zangeres komt uit een gezin van Jehova's getuigen.

"Mijn vader weet inmiddels hoe ik in het leven sta. Die vindt dat ik op alle fronten een eigen koers moet varen. Mijn moeder weet officieel van niets. Geen idee of ze mijn levenshouding zou afkeuren."