AMSTERDAM - Martijn Krabbé heeft aangifte gedaan tegen een ex-vriendin. De 43-jarige presentator is mishandeld door de vrouw, vertelt hij aan De Telegraaf. Tessa, de dame in kwestie, beweert dat zij juist werd aangevallen door Krabbé.

"Hij ging afgelopen week, onder invloed van harddrugs en drank, op mij zitten en pakte mijn keel vast, zo erg dat ik geen lucht meer kreeg", vertelt Tessa aan de krant.

Ze was ooit kandidaat van het realityprogramma De Bus, toen ze de presentator leerde kennen. "Ze hebben tien jaar geleden ook een kortstondige relatie gehad met elkaar", vertelt de advocaat van Krabbé.

Merkwaardig

De aantijgingen van Tessa worden stellig ontkend door de advocaat van de presentator. "Van de lasterlijke en zeer merkwaardige beschuldigingen van mevrouw klopt niets", zegt hij.

De raadsman beweert zelfs dat zijn cliënt werd belaagd. "Mevrouw heeft cliënt die woensdag zonder enige reden geschopt en geslagen en bij herhaling bedreigd. Later heeft mevrouw daar herhaalde malen haar excuses voor aangeboden aan cliënt in niet mis te verstane bewoordingen."

Politie

De excuses mochten niet baten. Krabbé stapte direct na het voorval naar de politie. "Mijn cliënt heeft onmiddellijk aangifte gedaan bij de politie toen de bedreigingen en chantagepogingen van mevrouw toch bleven doorgaan.

Mijn cliënt ziet een eventueel onderzoek door justitie dan ook met vertrouwen tegemoet."