Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Prive, Weekend, Story en Party. Met daarin deze week dat Maxima de show stal op Royal Wedding, de prinsesjes thuis balen, Winston een miljoentje meer afrekende, ook Wesley moet dokken en Bruid Kate nog even shopte. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Here comes the McQueen

Nog niet in de roddelbladen, maar wel net op tv gezien: het huwelijk van Prins William en Kate. Gisteren al werd de ontwerpster van haar bruidsjurk gesnapt. Het is Sarah Burton, de creatieve directeur van couturier Alexander McQueen.

Met een bontmuts op als vermomming sloop ze naar het hotel, maar ze werd herkend aan haar ringen en riem. Vandaag zagen we de jurk: strapless met een kanten lijfje en een relatief korte sleep en sluier. De ultraslanke Kate kon er redelijk goed in bewegen. ‘ Here comes the McQueen’ grapte de Britse Daily Mail.

Ook Maxima en Willem-Alexander waren present. Alexander was in militair uniform, Maxima had gekozen voor een leverkleurig kanten 2-delig pakje. Leuk detail was het gedrapeerde mutsje, dat wat weg had van een tulband. Beeldig en verzorgd ‘as ever’ en het levert haar op de site van Daily Mail dan ook de nodige complimenten op.

Prinsessenverbod

Vanuit Londen moeten Willem-Alexander en Maxima zich vanavond of zaterdagochtend terug naar Nederland haasten. Het paar wordt met Koninginnedag verwacht in Limburg. De drie prinsesjes moeten het feest thuis op de tv bekijken.

Volgens Weekend wil Amalia - de oudste- heel graag mee, maar mag ze niet van Oma Trix en haar ouders. Wanneer de drie dochters mee zouden gaan, zouden ze voor oponthoud zorgen. Ze zouden te lang bij de spelletjes blijven staan of naar de wc moeten en daar is allemaal geen tijd voor.

Jammer dus voor de drie Oranje-zusters, die blijven thuis bij het kindermeisje. Zo zie je dat zelfs echte prinsessen heus niet altijd hun zinnetje krijgen.

Miljoentje meer

Voor de foto wilde Winston Gershtanowitz wel even stoer een verhuisdoos dragen. Renate Verbaan keek ondertussen goedkeurend toe. Het BN-stel verliet deze week de hoofdstad om naar het Gooi te emigreren. Ze hebben in Blaricum een chique villa gekocht van 2,4 miljoen Euro. Niet voor 1,1 miljoen zoals eerder werd gemeld.

Winston had deze prijs wel gehoord, maar wilde niet reageren. ‘Mensen hoeven van mij niet precies te weten hoe duur ons huis is,’ zegt hij in Weekend. Bij deze weet dus iedereen het.

Bla bla Patricia

Even zelf niks interessants te melden? Dan verzint Patricia Paay toch gewoon iets om de roddelbladen te halen. Deze week schiet ze plotseling uit haar slof over Micky Hoogendijk, de vriendin van haar ex man Adam. Mickey zou gejubeld hebben dat Adam zo gelukkig is, na 22 jaar ‘waste of time’ met Patricia.

Daar is de old diva om beledigd. Want Micky, die kan niet eens koken, schampert ze in Story. Adam moet achter het aanrecht. En hij heeft ook haren uit zijn neus groeien. Alleen een slechte vrouw laat haar man er zo onverzorgd bijlopen.

Nee, volgens Patricia is Adam helemaal niet gelukkig met Micky. Maar zij hoeft hem niet terug. Lekker puh, en Story heeft weer twee pagina’s gevuld.

Wesleys scheiding

Voetballer Wesley Sneijder is alweer even met Yolanthe getrouwd, maar zijn scheiding is pas recent afgehandeld. Zijn ex Ramona ontkent dat ze de helft van zijn vermogen heeft meegekregen - 6 miljoen. ‘Het is duidelijk minder, ook niet een paar miljoen’ citeert Weekend haar.

In april j.l. werd bij de notaris een akte van verdeling opgemaakt. Daarin staat dat Wesley de hypotheek van 2 miljoen van hun oude huis op zich neemt. Ramona heeft in hetzelfde dorp inmiddels voor 1 miljoen een nieuwe villa laten bouwen. Voor Wesley is die hypotheek ‘peanuts’ .

Hij verdient per jaar zo’n 10 miljoen, wat per DAG neerkomt op ruim 40.000 Euro. Echt haast met de verkoop hoeft hij dus niet te maken, Yolanthe koopt er geen designertas minder om.

Shopping Kate

Kate Middleton vond voor Het Huwelijk nog even tijd om te shoppen. Snel scoorde ze wat aankoopjes om mee te nemen op huwelijksreis, zien we in Prive. Bij Warehouse kocht ze in 20 minuten drie zomerjurkjes en een tuniek, samen voor 255,- euro. Bij Whistle gaf ze iets meer uit aan een korte broek, shirt en blouse.

Tot slot ook nog een zonnebril van Marc Jacobs en toen was ‘ the bride to be’ helemaal klaar voor haar wittebroodsweken. Haar trouwjurk zal wel ietsje meer hebben gekost, maar die betalen haar ouders voor haar. Net als de jurken voor het bruidspersoneel, wat pa en ma Middleton zo’n 1,5 ton kost. Maar dan ben je wel lid van The Royal Family en dat komt hun bedrijf ten goede.

Sinds hun dochter met prins William gaat, floreert hun bedrijf en wordt hun vermogen op 30 miljoen geschat. Not bad at all.