AMSTERDAM - De moeder van Michael Jackson ervaart de rechtszaak tegen dokter Conrad Murray als een kwelling. Katherine Jackson wordt keer op keer in de rechtbank geconfronteerd met het verlies van haar zoon. Toch wil ze hoe dan ook dat de lijfarts van Michael gestraft wordt.

"Ik heb gemengde gevoelens", vertelt de 80-jarige. Jackson vraagt zich wel eens af of de uitputtende rechtszaak tegen de arts, die verdacht wordt van de dood van de King of Pop, wel alle moeite waard is. "Soms denk ik: waarom voeren we deze strijd als de maximumstraf slechts vier jaar is?"

Toch blijft de bejaarde vrouw volhouden. Katherine was tot nu toe bij alle hoorzittingen over de van de dood van haar zoon verdachte arts aanwezig.

"Ik zal blijven gaan, maar het doet wel pijn, want mijn zoon komt nooit meer terug, terwijl deze man zich er vanaf probeert te maken. Hij moet gestraft worden."

Overdosis

Conrad Murray wordt officieel verdacht van dood door schuld. De persoonlijk lijfarts zou de zanger een overdosis van het narcosemiddel propofol hebben toegediend.

Murray ontkent schuldig te zijn. De rechtszaak gaat 9 mei van start.