AMSTERDAM - Oh Oh Barbie zegt niets te maken te hebben met de hennepplantage in het huis waar ze woensdagmiddag werd gearresteerd.

Samantha de Jong was naar eigen zeggen toevallig op de locatie in Den Haag waar de politie op dat moment een inval deed. De Oh Oh Tirol-ster is na een nachtje cel weer vrijgelaten.

Barbie was bij haar vriend toen die een telefoontje kreeg om een vriend een lift te geven. "Toen we bij dat huis kwamen werd er blijkbaar een inval gedaan. Die politieagenten dachten dat wij ermee te maken hadden", vertelt Barbie in RTL Boulevard.

"We moesten mee naar het bureau en voor onderzoek ze wilden ons daar houden."

Vrijgelaten

Samantha ontkende direct tegenover de politie dat ze iets met de plantage te maken had. Na een verhoor en een nachtje werd ze op vrije voeten gesteld. "Ik heb er niets mee te maken uiteindelijk. Dus ik ben vanmiddag vrijgelaten. Ik ben helemaal vrij."

Barbie spreekt van pure pech. "Altijd moeten ze mij hebben, ik ben de pineut van Oh Oh Tirol." Toch sluit ze niet uit dat er opzet in het spel was. "Wie weet, er zijn heel veel jaloerse mensen in Scheveningen."