AMSTERDAM - De vriend van Paris Hilton is woensdag aangevallen. Cy Waits werd bij zijn nek gegrepen door een man, terwijl hij en Paris voor de rechtbank de pers te woord stonden.

Bekijk de video op TMZ

De man 'sloeg Cy tegen zijn achterhoofd', twitterde de hotelerfgename na het incident. De 36-jarige man kon snel worden overmeesterd door een bodyguard en werd gearresteerd wegens mishandeling. Hij is in de cel gezet, met een borgsom van twintigduizend dollar.

Volgens de Amerikaanse website Radar Online is de man verliefd op de socialite en mag hij naar eigen zeggen van Hiltons vader met haar trouwen. "Hij heeft mij zijn zegen gegeven. Ik houd van Paris", zou hij hebben gezegd.

Landgoed

De 36-jarige man is dezelfde persoon die in oktober werd aangetroffen op het landgoed van Hilton, schrijft entertainmentwebsite TMZ. Hij werd toen gearresteerd na een opstootje met een beveiliger.

Het voorval vond plaats in Los Angeles, waar Hilton en Waits op weg waren naar de rechtbank. De socialite moest getuigen tegen een andere man die vorig jaar probeerde haar huis binnen te dringen. Hij kan voor drie jaar achter de tralies verdwijnen.

arrestatie Cy Waits
(c) Novum | Een van Hiltons beveiligers schakelt de man uit