AMSTERDAM - Bas Muijs is niet vies van een beetje aandacht. "Natuurlijk hou ik van aandacht, ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet zo was. Het is acteur eigen, zit in onze genen", zegt de 34-jarige acteur deze week in Flair.

Toch is aandacht voor Muijs niet het allerbelangrijkste. De acteur vindt het fijn dat hij bij familie en vrienden zichzelf kan zijn, zo zegt hij in het tijdschrift.

"Niet dat mensen als ik een keer iets geks doe meteen denken: oh, dat doet hij omdat hij bekende Nederlander is, hij wil aandacht. Hebben we even niet op je gelet? Moeten we nu weer naar jou kijken, joh?"

Films

Muijs sleepte recentelijk zijn eerste hoofdrol in een film binnen, in Stiletto's, die deze zomer in première gaat. De voormalige GTST-acteur had eigenlijk al veel meer films willen maken, bekent hij.

"Ik heb ook vaak auditie gedaan", zegt Muijs. Maar volgens hem is het lastig om in de vijver te komen. "Ik hou van audities en ik haat ze. Het is een deur die je opendoet naar een nieuwe rol, maar die deur wordt ook heel vaak in je gezicht dichtgegooid. De ene keer kan ik er beter tegen dan de andere."

Afwijzing

Muijs baalt vooral van een afwijzing als hij het gevoel heeft dat een rol op zijn lijf is geschreven. "Dat ik echt geschikter ben dan wie dan ook in Nederland. En dan krijgt iemand anders 'm."

Aan zichzelf twijfelen doet de acteur niet. "Ik weet dat ik het kan en heb dat vaak genoeg bewezen. Ik speel gewoon zoals ik denk dat het goed is en als ze me niet nemen, is dat hun domme fout, haha."