AMSTERDAM - Beyoncé Knowles wordt aangeklaagd voor 100 miljoen dollar. Ze wordt beschuldigd van diva-gedrag. De zangeres trok zich eind 2010 terug uit een grote videogame-deal, waardoor 70 mensen vlak voor kerst hun baan kwijtraakten.

Beyoncé verpestte de kerstdagen van de werknemers van het videogame-bedrijf Gate Five, nadat ze zich als een diva gedroeg en meer geld eiste voor haar medewerking aan het spel ‘Starpower: Beyonce’, zo meldt New York Post.

Contractbreuk

Het spel was in ontwikkeling en zou rond kerst 2011 uitgebracht worden. Het project moest echter worden geschrapt na een “buitensporige eis voor een geheel nieuwe vergoeding” vanuit het Beyoncé-kamp op een “cruciaal moment in het ontwikkelingsproces van de game”.

Haar beslissing zorgde ervoor dat de grootste financier van het project zich terugtrok en was, volgens de aanklacht, “een gevoelloze, ondoordachte en zeer plotselinge contractbreuk die Gate Five’s handel verwoestte en ervoor zorgde dat 70 mensen vlak voor kerst hun baan kwijtraakten”.

“Het was een erg schokkende en teleurstellende wending die niemand aan zag komen”, meldt Gate Five-directeur Dareh Gregorian aan de krant. “We proberen nu weer verder te gaan.” De woordvoerder van de zangeres moet nog reageren op de zaak.

Manager

Onlangs nam Beyoncé nog een opvallende zakelijke beslissing. Ze ontsloeg haar vader Matthew Knowles als haar manager, naar verluidt met wederzijds goedvinden.

Matthew begeleidde zijn dochter sinds het begin van haar carrière in de meidengroep Destiny’s Child, eind jaren ’90. In een verklaring stelde hij: “Werk is werk en familie is familie. Ik hou van mijn dochter en ben trots op wie zij is en alles wat ze heeft bereikt.”