AMSTERDAM - Birgit Schuurman weigert nog langer dingen te doen waar ze eigenlijk geen zin in heeft. De 33-jarige brunette, die later dit jaar gaat toeren met haar theatervoorstelling Het Grote Verlangen, zegt voortaan met haar hart te kiezen.

"Ik wil geen bullshit meer doen", stelt Birgit in Grazia. "Niet dat ik vind dat ik veel bullshit heb gedaan, maar ik heb geen zin meer om mijn tijd te verdoen met ditjes en datjes."

"Sommige klussen neem je aan, ook al is het niet je passie. Ik weiger nog dingen te doen waar ik echt niet achter sta."

Acteren

Schuurman betrapte zichzelf er een paar jaar geleden op dat ze tijdens een toer met haar band op een podium stond te acteren . "Ik stond daar als een soort Kylie Minogue, maar ik was verdomme helemaal niet blij van binnen. Het liefst was ik gaan zitten om een heel mooi, klein liedje te brengen. Dat deed ik niet, want dat werd niet van me verwacht", bekent ze. "Ik besloot toen voortaan met mijn hart te kiezen. Geen concessies meer."

Birgits eigen theatertoer Het Grote Verlangen is precies wat ze wil, zegt de actrice. "Heel puur en echt wie ik ben. Mijn verhaal. Ik kan niet wachten om het theater in te gaan. Het voelt als een vulkaan die op uitbarsten staat."