AMSTERDAM - Katja Schuurman voelt zich niet anders door de komst van haar dochter Sammie. De 36-jarige presentatrice vindt haar moederschap 'fantastisch', maar gelooft dat ze in wezen hetzelfde is gebleven.

"Je hoort mensen wel eens zeggen dat ze pas begrijpen waar het leven om gaat als ze kinderen hebben", vertelt Katja in een interview met 100% NL Magazine.

"Dat vind ik zo'n gekke gedachte, want dat impliceert dat zorgen voor het nageslacht de zin is van het leven. Maar het in stand houden van de soort in een zinloze wereld lijkt me vrij nutteloos."

Taakverdeling

De presentatrice is meer dan blij met de taakverdeling tussen haar en acteur Thijs Römer, met wie ze in 2006 in het huwelijksbootje stapte. "Als de een wat meer werk heeft, zorgt de ander wat meer voor Sammie en vice versa", legt ze uit.

Katja beviel vorig jaar april van haar eerste kind en wilde het eerste jaar veel bij haar zijn. "We hebben sinds kort twee dagen per week een oppas. Ik ben heel dankbaar dat we dat op die manier kunnen doen."