AMSTERDAM - De verslavingsdeskundige Keith Bakker is dinsdagochtend aangehouden in Amsterdam. Dat bevestigde zijn advocaat Bram Moszkowicz. Bakker kwam onlangs in opspraak nadat voormalige cliënten hem hadden beschuldigd van seksueel misbruik.

De antiverslavingstherapeut, zelf ooit verslaafd aan drank en drugs, meldde zich volgens afspraak dinsdagochtend samen met zijn advocaat bij de politie, die hem aanhield.

Bakker zou zich aan diverse meisjes hebben vergrepen, zo luiden de beschuldigingen. Sommige cliënten overnachtten bij hem thuis, waar Bakker in hun bijzijn langs pornokanalen zou hebben gezapt.

Zedenpolitie

Bakker heeft deze aantijgingen van de hand gewezen. Volgens een politiewoordvoerder wordt Bakker sinds zijn aanhouding verhoord door de zedenpolitie. Dit gebeurt op het hoofdbureau in Amsterdam. Volgens de woordvoerder van de politie blijft Bakker voorlopig vastzitten.

De commotie was voor de NCRV reden om de derde serie van Bakkers tv-programma Family Matters niet uit te zenden.

Aangifte

Minstens vier van de slachtoffers deden aangifte. De politie startte daarop een onderzoek. Bakkers verslavingskliniek werd in februari failliet verklaard.

Bakker zei maandagavond in het programma Pauw & Witteman dat hij verkeerd te werk is gegaan, maar niemand heeft misbruikt.