AMSTERDAM - Geri Halliwell heeft op het punt gestaan de showbizzwereld de rug toe te keren. De 38-jarige zangeres, die met de Spice Girls in de jaren negentig verschillende hits scoorde, wist naar eigen zeggen niet meer wie ze was.

"Beroemd zijn heeft absoluut voordelen", vertelt Halliwell aan de Britse tabloid Daily Mirror.

"Er gaan deuren voor je open: je krijgt meteen een tafel in restaurants, mensen doen aardiger tegen je en je hoeft niet in de rij te staan voor bepaalde dingen."

Maar op het podium wist de voormalige Ginger Spice soms niet meer wie ze was. "Het werd me soms te veel", bekent ze.

"Als beroemdheid kun je voorgoed in je kinderjaren blijven hangen. Je wordt op een ongezonde manier in de watten gelegd. Er was een tijd dat ik geen idee had wie ik was."

Afgelegen oord

Geri overwoog te vertrekken naar een afgelegen oord. "Ik heb erover nagedacht om alles achter me te laten." Volgens de zangeres is het echter onmogelijk om ineens afstand te doen van je faam.

"Dat realiseerde ik me toen ik een berg beklom in Zuid-Afrika. Het was er helemaal verlaten, op één persoon na. En die herkende mij."

Halliwell, die binnenkort weer een album wil uitbrengen, zegt dat ze dankzij haar 4-jarige dochter Bluebell volwassen is geworden. "Doordat ik moeder werd, moest ik gaan nadenken over mijn verantwoordelijkheden. Ik ben nu erg gelukkig en voel me gezegend."