AMSTERDAM - Ryan Phillippe maakt er met zijn kroost graag een sport van om opdringerige paparazzi te slim af te zijn. De 36-jarige acteur heeft twee kinderen met zijn ex-vrouw Reese Witherspoon: de 11-jarige Ava en de 7-jarige Deacon.

"Soms spelen we een spelletje", vertelt Phillippe aan het Amerikaanse blad People. "Dan zeg ik: laten we via de achterdeur naar buiten gaan, zodat ze geen foto's van ons kunnen maken. Ik probeer echt als een team samen te werken tegen de fotografen."

Zowel Phillippe als zijn ex vinden het belangrijk dat hun kinderen weten wat paparazzi doen. "Reese en ik praten er veel over", zegt de acteur.

"Ik denk dat dat het beste is, zoveel mogelijk uitleggen. We vertellen ze: alles wat ze willen is een foto en die is dan heel veel geld waard, want papa en mama spelen in films."

Onbezorgder

Phillippes zoon gaat beter om met de aandacht dan zijn dochter, bekent de acteur. "Hij is wat onbezorgder. Maar zij wordt een jonge vrouw en wil niet op de foto en vervolgens door haar vrienden worden gezien in allerlei bladen."

De acteur geeft echter toe dat hij zelf dol is op drama. "Daarom ben ik acteur geworden."