AMSTERDAM - Michael Douglas is woedend over het feit dat zijn vrouw Catherine Zeta-Jones heeft moeten onthullen dat ze lijdt aan manische depressiviteit. "Iemand heeft haar verraden", vertelt de 66-jarige acteur in een interview met Oprah Winfrey.

Eerder deze maand vertelde een woordvoerder dat Zeta-Jones aan een bipolaire stoornis behandeld is in een kliniek.

Volgens Douglas was dit noodgedwongen, omdat een paar uur eerder dit nieuws via een tip van een anonieme mede-patient van de 41-jarige actrice werd verspreid door de Amerikaanse tabloid National Enquirer.

Zeta-Jones schaamt zich er niet meer voor om er over te praten en hoopt dat ze andere mensen hiermee inspireert om ook hulp te zoeken, zei ze recentelijk in een interview met People.

Trots

Douglas vertelt Oprah dat hij erg trots is op zijn vrouw. "Er is veel moed voor nodig om hulp te zoeken en ik ben trots op het feit dat ze een positieve draai aan de situatie geeft."

Douglas is deze week te gast bij Oprah Winfrey waarbij alle recente problemen rond de acteur ter sprake komen. "Mijn oudste zoon zit in de gevangenis, mijn ex-vrouw klaagt me aan en ik heb kanker."