AMSTERDAM - Eric van Tijn vindt dat de 3JS voor hun optreden tijdens het Eurovisie Songfestival dicht bij zichzelf moeten blijven. Volgens de 54-jarige componist en tv-persoonlijkheid is 'hun echtheid, het pure' juist de grote charme van de heren.

"Ze moeten het allemaal niet te commercieel benaderen, want anders geloof je die jongens niet meer", zegt Van Tijn. Hij hoopt dat de 3JS straks niet in glitterpakken staan of andere tierelantijnen uit de kast trekken.

"Ze hebben een troubadourachtige uitstraling, dan mag het niet fake overkomen. Hun echtheid, het pure, is hun grote charme."

Van Tijn wist ooit met twee composities hoge ogen te gooien op het Eurovisie Songfestival. Ruth Jacott werd in 1993 zesde met het door hem geschreven Vrede. Edsilia Rombley eindigde vijf jaar later op de vierde plaats met Van Tijns Hemel en Aarde.

Halve finale

De 3JS nemen op 12 mei deel aan de halve finale van het Eurovisie Songfestival, in Düsseldorf. Als de Volendammers met Never Alone genoeg stemmen ontvangen, staan ze twee dagen later in de grote finale.