AMSTERDAM - LONDEN - Op de deurmat van de Eikenhorst in Wassenaar zijn onlangs de uitnodigingen voor het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton neergeploft.

Kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima zijn twee van de negentienhonderd genodigden - beroemdheden, hoogwaardigheidsbekleders, politici en vrienden - voor het koninklijke huwelijk.

Kaartje met de verschillende Buitenlandse vorsten en hoogwaardigheidsbekleders die voor het huwelijk zijn uitgenodigd.

Kaart groter weergeven/(c)NU.nl/Jelle Kamsma

De volledige gastenlijst voor het huwelijk is zaterdag door het Britse koningshuis vrijgegeven. Enkele bekende namen die het huwelijk bijwonen zijn voetballer David Beckham en zijn vrouw Victoria, de zangers Elton John en Joss Stone en regisseur Guy Ritchie.

Opmerkelijk is ook de uitnodiging voor de Bahreinse kroonprins Salman bin Hamad Al Khalifa, vanwege de Britse zorgen over het hardhandige optreden tegen demonstranten in het koninkrijkje.

In totaal zo'n veertig leden van de koninklijke families van landen als Denemarken, Noorwegen, Spanje, Thailand en Marokko zijn uitgenodigd voor het huwelijk op 29 april.

Britse veteranen

Ook leden van de Britse regering, Britse veteranen en medewerkers van de liefdadigheidsorganisaties van William staan op de gastenlijst.

Het paleis deelde mee dat traditiegetrouw alleen gekroonde staatshoofden worden uitgenodigd voor koninklijke huwelijken en dat politieke leiders van landen die niet tot het Britse Gemenebest horen - onder wie de Amerikaanse president Barack Obama en de Franse president Nicolas Sarkozy - geen uitnodiging hebben gekregen.

Lees alles over de Royal Wedding op onze special