AMSTERDAM - Lindsay Lohan is vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 120 dagen. Daarnaast moet de 24-jarige actrice een taakstraf van vijfhonderd uur volbrengen.

Lohan kreeg de straf opgelegd, omdat een rechter haar schuldig acht aan het ontvreemden van een dure ketting.

Het sieraad ter waarde van 2500 dollar verdween eind januari uit een juwelierszaak in Los Angeles. De diefstal, die door de actrice wordt ontkend, vond plaats in de proeftijd die ze nog uitzat wegens rijden onder invloed.

Lohan overtrad de regels van haar proeftijd al meerdere keren. Vorig jaar zomer bracht ze om die reden twee weken door in de gevangenis. Vrijdag stond de geplaagde actrice voor de vierde keer in bijna een jaar tijd voor een rechter.

Lijkenhuis

De rechter legde haar naast de gevangenisstraf van 120 dagen een taakstraf op die ze moet volbrengen in een lijkenhuis en een opvanghuis voor vrouwen.

De actrice werd na de uitspraak in de cel gezet. Omdat haar advocaat direct in hoger beroep ging, mocht ze na het betalen van een borgsom van 75 duizend dollar vrijdagavond weer vertrekken. Wanneer de zaak wordt vervolgd, is nog onbekend.