AMSTERDAM - Dinand Woesthoff ervoer het oprakelen van herinneringen voor het boek Singles Only als intens. De zanger schreef samen met medeoprichter Dennis van Leeuwen van de Haagse band Kane over de verhalen achter hun 24 grootste hits.

"We hebben alle persoonlijke herinneringen in het boek opgeschreven", vertelde Woesthoff in RTL Boulevard over Singles Only, dat donderdag uitkwam.

"We hebben gezegd: we moeten heel eerlijk zijn, met alle plussen en minnen en met alles dat goed en fout ging de afgelopen jaren."

De 38-jarige zanger had vooral veel moeite met het verhaal achter hun single Dreamer, die hij schreef na de dood van zijn vrouw Guusje Nederhorst. "Er zijn jaren waarin het heel klote is en als je daar ook eerlijk over schrijft dan wordt dat heel confronterend", zegt Woesthoff.

Eerste keer

"Dit is de eerste keer dat ik over Dreamer heb verteld. Het is geen woord te veel en geen woord te weinig, dat is wel intens."

Actrice Nederhorst overleed begin 2004 op 34-jarige leeftijd aan borstkanker, nog geen halfjaar na hun huwelijk. Het stel kreeg samen een zoontje, Dean Maddy. Inmiddels is Woesthoff hertrouwd met de Britse Lucy Hopkins, met wie hij twee zoons op de wereld zette.