AMSTERDAM - De rechter heeft een verkeerde beslissing gemaakt door de voogdij over de twee kinderen van Brooke Mueller en Charlie Sheen bij Mueller te laten. Ze komt op deze manier nooit van haar verslavingen af, vreest een bekende van Brooke.

De 33-jarige actrice verscheen afgelopen week samen met haar ex Charlie Sheen voor de rechter, die Sheens verzoek om volledige voogdij afwees.

Vrienden van Mueller maken zich ernstige zorgen om haar. "We zijn bang dat ze nooit helemaal nuchter wordt, totdat het een keer echt misgaat", vertelt een bekende van Brooke aan de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online.

"Op een of andere manier komt ze altijd weg met haar gedrag. Ze heeft nooit geleerd dat er serieuze consequenties aan haar gedrag verbonden kunnen zijn."

Volgens de bron wist Brooke dat ze de voogdij over haar kinderen kon verliezen als ze niks aan haar verslaving zou doen. "Maar wat gebeurde er? Ze gebruikte drugs en raakte de kinderen niet kwijt. Ze komt er gewoon mee weg."

Hulp

Mueller heeft wel hulp gezocht voor haar problemen: overdag zit ze in een kliniek, zodat ze 's avonds voor de 2-jarige tweeling Bob en Max kan zorgen. Ze sloeg een advies om zich negentig dagen fulltime te laten opnemen in de wind. "Ze denkt dat dat niet nodig is", legt de bron uit. "En ze zou dan ook het voogdijschap verliezen aan Charlie."

Volgens de ingewijde is Brooke verslaafd aan crack. "Ze snapt niet dat ze intensieve behandeling nodig heeft en dat ze dood kan gaan aan haar verslaving."

Sheen en Mueller liggen al enige tijd met elkaar overhoop. De actrice vroeg vorige maand om een tijdelijk contactverbod voor Sheen, omdat ze zich zorgen maakte over zijn gedrag. Het leven van de acteur staat al maanden in het teken van drugs en alcohol.