AMSTERDAM - Fajah Lourens heeft het nog steeds moeilijk met haar relatiebreuk. In november zette de actrice een punt achter haar relatie met Daniël Surig. "Ik ben nu niet heel gelukkig dat het voorbij is, ondanks dat ik weet dat we geen goede relatie hadden", zegt Lourens in Viva.

Volgens de actrice haalden zij en Daniël het bloed onder elkaars nagels vandaan. "We hadden o-ver-al discussies over: als ik a zei, zei hij b en andersom. We deden zelfs weddenschappen om duizenden euro's", bekent Lourens in het tijdschrift.

"Zo lagen we een keer 's avonds op de bank toen ik zei: 'Wedden voor duizend euro dat je niet naar de McDonald's kunt rennen in een kwartier?!' Hup, dan trok Daniël zijn joggingbroek aan om te springen en reed ik ernaast met de auto. Hij had een hele erge bewijsdrang en ik kreeg dat ook steeds meer."

Leeggezogen

Lourens vindt dat ze eigenlijk veel eerder had moeten stoppen met deze relatie. "We bleven het proberen, want we hadden ook een vurige, mooie liefde. Maar we zijn te lang doorgegaan en hebben elkaar echt leeggezogen qua energie."

Op den duur wil de actrice wel weer aan de man, maar eerst wil ze haar eigen leven op orde krijgen. "Ik ben soms te verdrietig. Ik moet alles nog een plekje geven. Maar ik ben op de goede weg. Ik merk dat ik steeds meer rust krijg en kan steeds beter alleen thuis zijn."

Lourens brak door met haar rollen in GTST en Costa. Binnenkort is ze te zien in de film Stiletto's.