AMSTERDAM - Tanja Jess is blij dat ze tegenwoordig weer veel acteerwerk heeft. De afgelopen jaren was ze vooral te zien als presentatrice. Jess is blij dat het accent nu weer even op het acteren ligt, zo laat ze in een interview met NU.nl weten.

"Ik vind het lekker om weer terug naar de basis te gaan en te doen waar ik voor gekomen ben. Ik kan nu weer lekker een paar stevige rollen neerzetten. Daar ben ik heel blij mee."

Dat Jess nu weer meer als actrice te zien is, was geen bewuste keuze. "Het is niet zo dat ik heb gezegd dat ik even met presenteren stop om me weer helemaal op acteren te richten. Die dingen gaan niet heel bewust bij mij. Meestal klopt het bij hoe ik me voel."

Presenteren

Presenteren heeft Jess echter nog niet uit haar hoofd gezet. "Ik zou het leuk vinden om op de termijn weer iets te gaan presenteren. In mei begin ik weer met een nieuwe reeks Bloedverwanten. Daar ben ik nog wel de hele zomer zoet mee. Daarna zien we wel wat er op mijn pad komt. Dit is ook leuk, dus mij hoor je niet klagen."

Jess presenteerde programma's als Temptation Island, Undercover Lover en Paradise Hotel. Acteerrollen heeft ze in onder andere Spangas, RIO, Van God Los en de nieuwe reeks Bloedverwanten.