AMSTERDAM - Regina Romeijn vindt het 'een beetje eng' dat ze in verwachting is van een meisje. "Ik heb altijd gedacht dat het een jongetje zou worden", biecht de 34-jarige presentatrice op in een interview met ecoblad Green2. "Maar mijn kind blijkt toch echt een meisje te zijn."

De gedachte aan een dochter beangstigt Romeijn. "Ik kan het nog maar moeilijk bevatten. Misschien vind ik een meisje ergens een beetje eng. Een dochter is toch een soort verlengstuk van jezelf. Dat lijkt me best confronterend", vertelt Romeijn, die halverwege haar zwangerschap is.

"Ik ben namelijk een vrij uitgesproken en aanwezig type en mijn vriend is precies zo. Moet je nagaan als onze dochter dat straks in het kwadraat is."

Hallelujamoment

Regina besefte tijdens haar deelname aan Expeditie Robinson dat ze moeder wilde worden. Tijdens het overleven had ze een 'hallelujamoment'.

"Je gaat daar helemaal terug naar de basis. Door de honger daalt je energieniveau, het tempo van je ademhaling en zelfs je hartslag. Op een ochtend werd ik wakker, uitgeput, uitgehongerd en teruggebracht tot de absolute kern van wie ik was. Plotseling zag ik het heel helder: ik wil een kind."