AMSTERDAM - Kate Hudson viel als een blok voor haar vriend Matthew Bellamy vanwege zijn beschermende houding. De 32-jarige actrice en de even oude Muse-frontman vormen sinds vorig jaar een stel. Inmiddels is Hudson zwanger van Bellamy.

"Ik vind het leuk dat Matthew weet hoe hij zichzelf moet uiten. Hij toont zijn liefde graag. Hij communiceert", zwijmelt Hudson in een interview met het Amerikaanse tijdschrift InStyle.

Het koppel ontmoette elkaar door een wederzijdse vriend. De rocker vroeg het telefoonnummer van de actrice en de rest is geschiedenis, aldus Hudson.

Hudson was onder de indruk van Bellamy door de manier waarop hij zich opstelde. "Matthew was beleefd en meteen heel beschermend, iets wat voor iemand als ik die overal tegelijk is, heel belangrijk is", vindt Hudson. "Hij is een geweldig persoon."

x
Kate Hudson op de cover van InStyle

Afstand

Hudson bewaarde eerst nog wat afstand, maar ging al snel overstag. "Het was alweer een tijdje geleden en ik was er niet op voorbereid", vertelt de actrice. "Maar ik kon er geen afstand van nemen. Ik wilde met hem praten en constant bij hem zijn. Op onze eerste dates maakten we lange wandelingen en praatten we de hele dag."

Na negen maanden maakte het koppel de komst van hun eerste kindje bekend. Hudson heeft al een zoon van 7 jaar uit haar huwelijk met The Black Crowes-zanger Chris Robinson.

Haar huidige zwangerschap was niet geheel gepland. "Het was niet dat we niet wisten waar we mee bezig waren, maar we heb het lot getart en het werkte."