AMSTERDAM - De voogdijstrijd tussen Halle Berry en haar ex Gabriel Aubry wordt 'op een goede manier' opgelost. Dat beweert de 44-jarige actrice in een interview met het Amerikaanse entertainmentprogramma Extra.

"We wilden nooit om haar te vechten", legt Berry uit. Verschillende bronnen meldden in februari dat Aubry de actrice zou hebben bedreigd na hun breuk.

Volgens andere berichten zou Berry juist haar woede niet kunnen beheersen. "Als er een kind bij betrokken is, is het fijn dat je dingen op een goede manier kunt oplossen", stelt Halle. "We weten dat een kind beide ouders nodig heeft."

Impasse

Volgens de actrice kwamen zij en de 34-jarige Aubry in een impasse terecht. "Wij hebben een rechtbank nodig die ons kan helpen met sommige lastige zaken", vertelt de actrice, zonder verder uit te weiden over details.

halle berry
Halle Berry en Gabriel Aubry in 2009. Foto: Wenn

"Ik ben zo blij dat dat nu gaat lukken. Voor onze dochter is dit het beste. Wij houden allebei ontzettend veel van haar."

Voogdij

Halle Berry stapte begin dit jaar uit de productie New Year's Eve om met haar ex te kunnen onderhandelen over de voogdij over hun 2-jarige dochter Nahla. Later kwam ze op die beslissing terug. De actrice en het model gingen in april uit elkaar, na een relatie van vier jaar.

halle berry
Halle en haar huidige vriend Olivier Martinez. Foto: Wenn