AMSTERDAM - Catherine Zeta-Jones schaamt zich niet om te praten over haar bipolaire stoornis. De actrice geeft openlijk toe dat ze lijdt aan manische depressiviteit en hoopt hiermee andere mensen te inspireren om hulp te zoeken.

"Dit is een ziekte die miljoenen mensen hebben en ik ben er een van", vertelt de 41-jarige Catherine in een interview met het Amerikaanse tijdschrift People.

De actrice steunde maandenlang haar man Michael Douglas, die in augustus bekendmaakte dat hij keelkanker had, maar ging er zelf bijna aan onderdoor vanwege de stress. Ze zocht hulp in een kliniek, waar ze vijf dagen werd opgenomen.

Hulp

"Als mijn onthulling over mijn bipolaire stoornis ook maar één persoon heeft aangemoedigd om hulp te zoeken, dan is dat het meer dan waard", vervolgt Catherine, die zelf hulp zocht toen ze bijna weer aan de bak moest en zich realiseerde dat het zo niet verder kon.

"Het is niet nodig om in stilte te lijden en niemand hoeft zich te schamen om hulp te zoeken."

Inmiddels gaat het beter met de actrice. Catherine werkt weer met een beter gevoel aan verschillende filmprojecten, waaronder de romantische komedie Playing the Field.