AMSTERDAM - Demi Lovato zegt haar loopbaan bij Disney vaarwel. De 18-jarige actrice en zangeres, die een aantal maanden in een kliniek zat wegens eetstoornissen en zelfverminking, wil zich volledig richten op haar zangcarrière.

Lovato zal niet meer te zien zijn in de Disney-serie Sonny With a Chance. "Het leek mij verstandig om te show te verlaten en door te gaan met muziek", laat het Disney-sterretje weten aan het Amerikaanse blad People.

"Het is verdrietig dat dit hoofdstuk van mijn leven wordt afgesloten, maar dit is een goede tijd om door te gaan met mijn leven."

Herstel

Demi, die zich in oktober liet opnemen, schat in dat een terugkeer in Sonny With a Chance niet goed zou zijn voor haar herstel. "Ik zou nerveus worden van de camera's", bekent ze.

Disney Channel respecteert de keuze van Lovato. "Ze is een talentvolle jonge vrouw en onze gedachten gaan uit naar haar terwijl ze probeert te herstellen." De show, die vanaf 2009 wordt uitgezonden, gaat onder de naam So Random! verder.

Eetstoornis

In een vraaggesprek met Good Morning America dat later deze week wordt uitgezonden, vertelt Lovato dat ze op 8-jarige leeftijd een eetstoornis ontwikkelde. "Ik heb de afgelopen tien jaar een heel ongezonde relatie gehad met voedsel", schrijft de persdienst Reuters over het interview.

"Ik raakte mijn stem kwijt door laxeren en ik was emotioneel zo onstabiel dat ik het afreageerde op mensen die veel voor me betekenden."

Lovato begon op 6-jarige leeftijd met acteren. Ze was onder meer te zien in de Disney Channel-films Camp Rock en Camp Rock 2.