AMSTERDAM - Ruben van der Meer heeft zijn gezicht inmiddels al aan meerdere reclamespotjes verbonden. Volgens de 40-jarige acteur en cabaretier komt hij daar haast niet onderuit. "Ik moet gewoon geld verdienen. Simpel", zegt hij deze week in Nieuwe Revu.

"Op een gegeven moment werd ik vader, moest ik een kind onderhouden en dus ook gewoon geld verdienen. In de film is geen stuiver te verdienen", zegt Van der Meer, die deze zomer zijn eerste hoofrol in de nieuwe film Plan C krijgt.

"Als een merk wil dat ik een tatoeage van ze draag, dan kan dat, maar er staat wel een prijs voor. Iedereen heeft zijn prijs. Op een gegeven moment wordt het bedrag zo hoog dat het toch verleidelijk wordt."

Twijfel

Recentelijk nog werd Van der Meer gevraagd voor een grote reclamecampagne, maar daar twijfelde hij over, omdat hij zichzelf zou moeten spelen.

Uiteindelijk besloot de cabaretier "een belachelijk hoog bedrag" te vragen voor deze opdracht, maar dat wilde de opdrachtgever niet betalen. "Daardoor is het niet doorgegaan", zegt Van der Meer.

Tonnen

De cabaretier geeft in het interview toe dat het ging om een bedrag van tonnen. Zelf vindt Van der Meer dat je zulke bedragen wel kunt vragen.

"Zo werkt het. Het is toch ook logisch? Het is gewoon marktwerking. Dat is onderzocht. Als ik zo veel bekeken word, en mensen vinden dat leuk, dan ben je voor merken al snel interessant. Daar worden zij beter van en ik ook. Het is showbusiness; als je de business wegneemt, is er geen show."

De Nieuwe Revu met het interview met Van der Meer ligt vanaf woensdag in de winkels.