AMSTERDAM - De bruiloft van prins William en Kate Middleton is live te volgen op Youtube. Het koninklijk huis gaat de beelden van het huwelijksfeest rechtstreeks streamen op hun kanaal.

De bruiloft vindt volgende week vrijdag plaats in Londen. Het rechtstreekse verslag op Youtube bevat de huwelijksceremonie in Westminster Abbey en de stoet naar Buckingham Palace.

Ook de scène op het balkon van het paleis, waar 'de' kus mogelijk wordt uitgewisseld, is live te zien.

De persdienst van William roept ook een liveblog in het leven die de beelden voorziet van commentaar, historische informatie en extra beeldmateriaal.

Eerste keer

Het wordt de eerste keer dat Youtube een live-verslag van een evenement voorziet van een liveblog.

"Het koppel wil een balans zien te vinden tussen een dag die heilig en intiem is en een dag die aanleiding is voor een wereldwijde viering. Daarom willen ze de bruiloft toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen en kiezen ze voor deze vorm van communicatie", zegt een woordvoerder.

Het koninklijk huis wil in aanloop naar de bruiloft ook nog foto's gerelateerd aan de bruiloft publiceren via Flickr en de officiële huwelijkswebsite uitbreiden. Het huwelijksfeest is overigens ook gewoon te live volgen op televisie.