AMSTERDAM - Angela Groothuizen werd overrompeld door het onverwachte succes van The Voice of Holland. De presentatrice en zangeres geniet desondanks van haar rol als coach. "The Voice of Holland was zo'n hype", vertelt Groothuizen in vrouwenblad Nouveau.

"Ondanks dat ik dat extreme succes al eens heb meegemaakt, werd ik er toch weer door overvallen."

Groothuizen gooide in de jaren tachtig hoge ogen met de meidengroep Dolly Dots. "Ik word overal continu herkend. Dat maakt het soms zwaar, maar ik geniet enorm."

Angela vindt het belangrijk dat de jonge talenten die ze bij X Factor en The Voice onder haar vleugels neemt, naar school blijven gaan.

"Ik hoop ze ook muziektechnisch van alles te leren, zodat ze hun talent goed gebruiken. Ik zie het snel als ze van slag zijn. Ik herken het van vroeger, maar ook nu ben ik zelf nog regelmatig van slag."

Dip

Groothuizen waakt voor 'de dip', die volgens haar na een periode vol adrenaline komt. "Ik denk dan: oh, daar heb je 'm. Weg is de energie en inspiratie. Dat hebben die kids ook, maar zij begrijpen er niks van. Daar probeer ik ze doorheen te loodsen."

Groothuizen werd dinsdag door Nouveau uitgeroepen tot Parel van Nouveau omdat ze 'het meeste cachet, charisma en charme' heeft van Nederland. "Ik vind het een grote eer", laat ze weten. "Het geeft een grote schwung aan mijn leven."