AMSTERDAM - Daniel Radcliffe heeft niets dan bewondering voor Lady Gaga's excentrieke aanpak van homohaat. De Harry Potter-acteur, die vorige maand een prijs won voor zijn inzet tegen zelfmoord onder homoseksuelen, is te spreken over haar 'flamboyante' manier van doen.

"Ze is heel uitgesproken. Het draait er helemaal om hoe je bent geboren", vertelt de 21-jarige Radcliffe in een interview met muziekzender MTV.

"Het is geweldig dat mensen uit heel verschillende spectra komen. Lady Gaga heeft bijvoorbeeld een flamboyantere manier om haar punt te maken dan ik dat zou doen, maar het past bij haar en we willen hetzelfde bereiken."

Niet iedereen spreekt lyrisch over de 25-jarige zangeres. Lady Gaga kreeg begin april religieuze leiders over zich heen vanwege haar nieuwe single Judas.

Ze zingt hierin namelijk dat ze verliefd is op de verrader van Jezus. "Dit is een stunt", vindt de president van de Catholic League for Religious and Civil Rights. "Lady Gaga probeert katholieken en christenen te shockeren."