AMSTERDAM - Sylvie van der Vaart ziet haar verjaardag van afgelopen woensdag als een symbolische gebeurtenis. De 33-jarige presentatrice maakt altijd op haar geboortedag de balans op en ziet hier geen betere plaats voor dan op het podium.

De voetbalvrouw vierde haar verjaardagsfeest met ruim zeven miljoen kijkers tijdens een live-uitzending van het Duitse programma Let's Dance en genoot hier ontzettend van.

"Dit is de carrière waarvan ik altijd heb gedroomd", schrijft Sylvie in haar column in Grazia.

"Op mijn verjaardag maak ik altijd de balans op - Ben ik tevreden met mijn leven? Zijn er nog dromen die ik wil najagen, waar het nog niet van is gekomen? - en ik kan niet anders dan me heel gelukkig prijzen."

Zwaarte

De echtgenote van voetballer Rafael geeft toe dat ze altijd uitkijkt naar de dag waarop ze verjaart. "Behalve toen ik 31 werd", onthult ze. "Ik kon niet verklaren waar die zwaarte vandaan kwam, maar ik zag er ontzettend tegenop en heb het met pijn in mijn hart gevierd. Achteraf bleek dat de leeftijd waarop ik ziek werd."

Sylvie bleek te kampen met borstkanker, waardoor ze haar haren verloor. De presentatrice werd met succes geopereerd. Sindsdien maakt het niet uit welke nieuwe dromen op haar lijstje verschijnen: de nummer een blijft hetzelfde. "Bovenaan mijn lijstje staat uiteraard een goede gezondheid."