LONDEN - Het topmodel Naomi Campbell heeft maandag voor de rechter schadevergoeding geëist van de Britse tabloid The Mirror dat een artikel publiceerde over haar strijd tegen drugsverslaving. Campbell ontkende voor de rechter niet dat ze drugsproblemen heeft gehad. Ze vond echter dat The Mirror haar recht op privacy heeft geschonden.

The Mirror publiceerde in februari vorig jaar een foto van de -jarige Campbell die net een bijeenkomst voor anonieme drugsverslaafden had verlaten. In een begeleidend artikel stelde The Mirror dat Campbell meerdere malen steun had gezocht in de strijd tegen haar drank- en drugsverslaving.

Campell gaf voor de rechtbank toe dat ze drugsproblemen heeft gehad en dat die van invloed waren geweest op haar gedrag. Enkele woedeuitbarstingen in het openbaar hielden verband met die drugsproblemen.

Het supermodel zei dat zich vernederd voelde door het artikel in The Mirror en dat ze zich verraden voelde door een vertrouwenspersoon die tegen het boulevardblad in details uit de school was geklapt over haar bezoeken aan klinieken voor drugsverslaafden.

Campbell eist niet alleen een nog onbekend hoge schadevergoeding van The Mirror. Zij wil tevens dat de rechter bepaalt dat de tabloid geen vervolgverhalen meer mag plaatsen over haar drugsproblemen.