AMSTERDAM - Brad Pitt reed vroeger strippers rond, maar stopte omdat het hem te veel werd. De 47-jarige acteur mocht een paar van de naaktdansende dames wel en kreeg te kampen met een gevoel van medelijden.

"Ik deed ieder baantje dat ik kon krijgen, zelfs het rondrijden van strippers", onthult Pitt in een interview met de Britse boulevardkrant The Sun.

"Na een tijd kreeg ik last van mijn geweten. Ik wou dat ik mijn tijd niet verspild had, want ik wist al dat ik acteur wilde worden toen ik 18 was en ik wachtte nog vier jaar."

De acteur verdiende voor het eerst aardig wat geld op 24-jarige leeftijd, toen hij in een aflevering van de tv-serie Dallas speelde.

Geld

"Maar ik verloor mijn geld meteen weer door een ritje naar mijn toenmalige vriendin, die in Boedapest aan een film werkte", vertelt Pitt over zijn relatie met actrice Jill Schoelen. "En wat er toen gebeurde, had ik van een kilometer afstand in neonletters moeten zien aankomen."

Voor zijn verloofde van drie maanden besteedde Pitt bijna al zijn geld aan een vliegticket naar Hongarije. "Ze huilde aan de telefoon, want ze was eenzaam", legt Pitt uit. "Ik ging erheen en we gingen wat eten. Toen vertelde Jill me dat ze verliefd was op de regisseur van de film. Ik was geschokt."

De acteur is inmiddels gelukkig samen is met actrice Angelina Jolie, die hij op de set van Mr. and Mrs. Smith leerde kennen tijdens zijn huwelijk met Friends-actrice Jennifer Aniston.