AMSTERDAM - Mariah Carey is binnenkort te zien in de Amerikaanse versie van de talentenjacht X Factor. De zangeres werd niet langer gezien als mogelijk jurylid vanwege haar zwangerschap van acht maanden, maar verschijnt op een andere manier in de liveshows.

"Ik denk dat Mariah een rol heeft in de liveshows", bevestigt de Britse talentenscout Simon Cowell in een interview met een Amerikaanse radioshow.

Geruchten circuleerden maandenlang dat de 42-jarige Carey in de jury zou plaatsnemen. "Ik sprak laatst met haar af en ze voelde zich geweldig. Haar idee was om het jurylid van de juryleden te zijn, wat ook alleen Mariah kan verzinnen. Ze zal in ieder geval op een of andere manier betrokken zijn."

Naast Simon Cowell en muziekproducer Antonio 'L.A.' Reid zijn er nog geen juryleden of presentatoren bekendgemaakt. De ontbrekende namen worden op een latere datum uit de doeken gedaan.

X Factor is vanaf september op de buis in de Verenigde Staten. Dit is het eerste seizoen van de Amerikaanse versie. Gefluisterd wordt dat Fergie en Jessica Simpson mogelijke juryleden zijn.