AMSTERDAM - Jeroen van der Boom is enthousiast over de pogingen van Dries Roelvink om een plaatsje tussen de Toppers te veroveren.

Roelvink deed vrijdag officieel auditie en ging daarna aan de slag met internetclips waarin hij in de huid kroop van Gerard Joling, Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom.

"Het is fantastisch", juicht Van der Boom dinsdag in Koffietijd. De 38-jarige zanger benadrukt wel dat hij en zijn collega's beperkte invloed hebben op de keuze van de uiteindelijke Topper.

"De mensen ranken op internet", legt hij uit. "Als Dries straks op één staat, wordt hij weekwinnaar. Daar hebben wij weinig over te zeggen. Maar als hij goed campagne voert, zal hij hoog eindigen."

Animo

Van der Boom had niet verwacht dat er zoveel animo zou zijn voor een optreden in de Arena. "Wij hadden bedacht: mensen vinden het leuk om daar op te treden, laten we dan een spel ontwikkelen om een vijfde Topper te vinden.

Maar nu staat het helemaal op z'n kop. Dat is heel leuk om te zien. In het begin werden alleen audities gedaan via de webcam, maar langzamerhand gaan mensen hele films en clips maken."