AMSTERDAM - Nicolas Cage is deze week gewoon weer aan het werk gegaan. De 47-jarige acteur werd zaterdag in beschonken toestand gearresteerd op verdenking van huiselijk geweld en het verstoren van de openbare orde.

"Hij is altijd uitermate professioneel", vertelt een bron aan het Amerikaanse blad People. "Hij is een toegewijd acteur als hij aan het werk is, en ik denk dat hij niet zoveel zou worden gevraagd als dat niet zo was."

Volgens de ingewijde verkeert Cage in goede conditie en staat hij te trappelen om later deze week enkele stunts uit te voeren voor actiescènes in de film Medallion.

Cage was zaterdag letterlijk zo de weg kwijt dat hij zijn eigen huis niet meer kon vinden. Toen zijn vrouw Alice hem duidelijk probeerde te maken dat hij niet thuis was, viel hij haar aan en vernielde hij diverse auto's.

Vervolgens kreeg hij het aan de stok met agenten, waarop hij in de boeien werd geslagen. Een paar uur na zijn arrestatie werd hij op vrije voeten gesteld na het betalen van een boete van elfduizend dollar.