AMSTERDAM - Simon Cowell keert definitief niet terug als jurylid in het nieuwe seizoen van de Britse X Factor. De 51-jarige bedenker van de talentenjacht gaat zich volledig richten op de Amerikaanse versie.

De geruchten gingen al enige tijd en de Britse zender ITV, die X Factor uitzendt, heeft nu bevestigd dat Cowell niet opnieuw plaatsneemt in de jury.

Wel wordt bekeken of hij later in het seizoen in een andere rol alsnog in de show kan verschijnen, meldt BBC.

ITV-topman ­Peter Fincham laat weten dat de twee in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. "Ik hoor constant dat we in een crisis verkeren, maar we hebben een geweldig goede relatie met Simon en zitten nagenoeg op een lijn."

Cheryl Cole

Cowell vertrekt bij de Britse X Factor om plaats te nemen in de jury van de Amerikaanse versie. De shows gaan respectievelijk van start in augustus en september. Volgens verschillende media in het Verenigd Koninkrijk keert Dannii Minogue terug in de Britse jury en verhuist Cheryl Cole naar de VS.

Ook Lily Allen, Gary Barlow en Melanie B worden gelinkt aan de Britse jury. Boulevardkrant The Sun schrijft maandag dat Ozzy Osbourne zich bij het gezelschap voegt. De rocker sprak eerder zijn afschuw uit over X Factor.