AMSTERDAM - Kate Middleton heeft een aardige vinger in de pap gehad bij het ontwerp van haar trouwjurk. De 29-jarige Britse, die volgende week vrijdag trouwt met de Britse prins William, heeft haar eigen japon gecreëerd.

Dat vertellen vrienden van de aanstaande prinses aan de Britse krant Daily Mail.

Meteen nadat de koninklijke verloving in november werd aangekondigd nam Middleton volgens ingewijden contact op met een aantal ontwerpers. De aanstaande prinses, die haar jurk tot de bruiloft geheim wil houden, zou gekozen hebben voor de relatief onbekende Sophie Cranston.

Zij werkte eerder voor ontwerpers als Alexander McQueen en Alice Temperley. In 2002 richtte ze haar eigen label Libélula op, eerder kleedde ze sterren als Emma Watson en Jerry Hall.

"Het enige dat wij weten is dat de ontwerper redelijk onbekend is en voor een klein label werkt", vertelt een vriendin van Kate aan de Daily Mail. "Maar vergis je niet, wie de jurk ook gemaakt heeft, Kate heeft veel invloed gehad op het ontwerp."

Renaissance

Middleton zou zich voor haar japon hebben laten inspireren door de renaissance. De 29-jarige studeerde kunstgeschiedenis en bracht een jaar door in het Italiaanse Florence. Die invloeden zijn volgens ingewijden terug te zien in haar trouwjurk. Ook wil Middleton een knipoog maken naar de jurk waarin Williams moeder prinses Diana dertig jaar geleden trouwde.

William en Kate beloven elkaar volgende week vrijdag eeuwige trouw. De twee trouwen in de Londense kerk Westminster Abbey. Pas op de dag van de bruiloft onthult Kate haar trouwjapon. Naar verluidt betalen Middletons ouders ruim honderdduizend euro voor de kleding van hun dochter, bruidsmeisjes en getuigen.