AMSTERDAM - David Arquette zag het vlak na de breuk met zijn vrouw Courteney Cox niet meer zitten. Hij belandde in een neerwaartse spiraal en was naar eigen zeggen wanhopig op zoek naar aandacht.

"Ik heb een heel moeilijke tijd gehad", zegt Arquette tegen het Amerikaanse tijdschrift People. "Ik gedroeg me kinderachtig en voelde me diep gekwetst. Dat was erg zwaar voor me. Ik had eigenlijk meteen een stap terug moeten doen en mezelf eens goed in de spiegel moeten bekijken."

Inmiddels gaat het weer beter met de 39-jarige acteur, die momenteel in de bioscoop te zien is met het vierde deel van Scream.

Arquette wist al honderd dagen van de drank af te blijven en is klaar om zijn leven weer op te pakken.

Drinken

"Ik heb niet meer het verlangen om te drinken. Ik voel me beter en heb mijn gevoelens beter onder controle. Ik moet nu ontdekken wie ik werkelijk ben", aldus Arquette.

Cox kwam eind vorig jaar in actie tegen de alcoholverslaving van Arquette. Hij liet zich in januari opnemen in een kliniek. De twee maakten in oktober bekend niet langer een koppel te zijn. Cox en Arquette waren veertien jaar bij elkaar en hebben samen een 6-jarige dochter: Coco.