AMSTERDAM - De lucht tussen Kings of Leon en televisieserie Glee lijkt geklaard. De rockband heeft de excuses van een van de schrijvers van de hitserie, Ryan Murphy, geaccepteerd.

"Ik ben blij dat hij iets heeft gezegd", zegt frontman Caleb Followill tegen het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone.

"We wilden geen wrok koesteren. Het is fijn dat ik nu niets meer hoef te lezen over ons en Glee." De emoties liepen eerder dit jaar hoog op toen de rockband hun hit Use Somebody niet wilde uitlenen.

"Fuck you, Kings of Leon", reageerde Murphy geërgerd. De band reageerde verrast op de uitspraken, waarna ook drummer Nathan Followill zich liet gaan. "Ga in therapie, neem een manicure en koop een nieuwe beha", twitterde hij over Murphy.

Excuses

Begin april bood Murphy zijn excuses aan. Naar eigen zeggen was het nooit zijn bedoeling zo te reageren. "Ik begrijp het volkomen dat artiesten hun werk niet willen uitlenen. Ik respecteer dat."

Naar verluidt zijn de rockers nu zelfs liefhebbers van de show. Acteur Matthew Morrison, die Will Shuester speelt in de serie, is een vriend van de band terwijl Nathan de rol van Jane Lynch als Sue Sylvester hilarisch noemt.