AMSTERDAM - Het lijkt erop dat zanger Van Morrison toch een zoon heeft verwekt bij zijn Amerikaanse toermanager Gigi Lee. Britse kranten zeggen zondag bewijs te hebben gevonden voor de geboorte van het kind, genaamd George Ivan Morrison III.

'Little Van' zou eind december 2009 zijn geboren. Het nieuws werd in eerste instantie aangekondigd op de website van Morrison, maar later verwijderd omdat het door een hacker op de site zou zijn geplaatst.

Volgens de 65-jarige zanger was het een verzinsel en is hij nog steeds gelukkig met zijn vrouw, met wie hij twee kinderen heeft. Morrison beweert zelfs nog nooit van Lee te hebben gehoord.

De Britse pers dook op het verhaal, waarna Morrison met succes naar de rechter stapte. Kranten mochten niets meer over het privéleven schrijven van de Noord-Ier. Het verbod werd deze week opgeheven.

Volgens de boulevardkrant Mail On Sunday heeft Lee zelf toegegeven de aankondiging uit enthousiasme op de site te hebben geplaatst. Bovendien is de Texaanse volgens het dagblad na de geboorte van het kind nog meerdere keren gespot met Morrison.