AMSTERDAM - Ozzy en Sharon Osbourne waren er als de kippen bij om hun belastingschuld van 1,7 miljoen dollar te betalen.

De 62-jarige rocker en zijn vrouw kregen vorige week van journalisten te horen dat de Amerikaanse belastingdienst dreigde beslag te laten leggen op hun woning in Los Angeles. De realitysterren hadden geen idee dat ze een schuld hadden.

"Vrijdagmiddag kreeg ik een telefoontje van mijn woordvoerder dat hij werd gebeld door journalisten die een reactie zochten op het nieuws", reageerde Sharon tegenover celebrityblogger Perez Hilton. "Ik heb meteen contact opgenomen met mijn accountant, die zei geen bericht te hebben gehad van de belastingdienst."

2008 en 2009

Volgens de Amerikaanse belastingdienst betaalden Ozzy en Sharon in 2008 en 2009 te weinig belasting. De schuld was opgelopen tot ruim 1,7 miljoen dollar, waarna de fiscus dreigde beslag te laten leggen op een onderkomen van de Osbournes.

Sharon, die tevens Ozzy's manager is, zegt te hebben geleerd van de betalingsachterstand. "Je kan niemand vertrouwen behalve jezelf. Je moet bovenop je eigen financiën blijven zitten. Mijn fout, maar ik heb mijn lesje geleerd", twitterde ze eerder deze week.

Ook haalde ze uit naar haar financieel adviseurs. "Dat je iemand betaalt om zijn werk te doen, wil niet zeggen dat diegene zijn werk ook goed doet."