AMSTERDAM - Albert Verlinde is bedroefd over het vertrek van zijn zakenpartner. De showbizzkenner, die jarenlang V&V Entertainment runde met Roel Vente, hoopt desondanks op een verzoening.

Vente stapte vorige maand ineens over naar concurrent Stage Entertainment. "Behalve zakenpartners waren… of zijn we ook vrienden", vertelt Albert aan de Telegraaf.

"Ik begrijp echt niet dat hij helemaal niets heeft laten merken. We waren zo close. Ik was ceremoniemeester op zijn huwelijk. We waren zo vertrouwd met elkaar."

Verlinde begrijpt dat de nieuwe baan voor zijn voormalige zakenpartner een kans is. "Maar hij is ook aandeelhouder van een bedrijf, dat we samen hebben opgebouwd. Hij had het ook anders kunnen doen dan zomaar weglopen."

Grote spelers

Albert hoopt ondanks alles dat zijn vriendschap met Vente niet voorbij is. "Ik heb meer dan een kwart van mijn leven met hem doorgebracht. En straks komen we elkaar zakelijk ook tegen omdat we beiden praten namens een van de twee grote spelers in de markt", weet Verlinde. "Ik geef het vier, vijf maanden de tijd."