AMSTERDAM - Nicolette Kluijver wil een doorstart in haar leven kunnen maken en is van plan zich daarvoor inhoudelijk te ontwikkelen. De 26-jarige BNN-presentatrice, die voorheen als model werkte, realiseert zich dat roem en uiterlijk vergankelijk zijn.

"Ik kan niet voor eeuwig aan noodremmen blijven hangen", concludeert Kluijver in een interview met Flair.

Kluijver zit naar eigen zeggen in een stabiele periode in haar leven. "Die van reizende tv-presentatrice met een nieuwe liefde", omschrijft de 26-jarige haar levensfase.

"Voorzichtig hellend naar fase vier, de huisje-boompje-beestjeperiode." Dat ze kinderen wil, staat vast voor de blondine. Alleen wanneer is de vraag. "Ik ben bang om de boot te missen, dat ik ooit een gezinnetje wil, weet ik zeker."

Ultiem geluk

Haar huidige vriend, plastisch chirurg Joost, is tien jaar ouder dan Kluijver. "Bij Joost vind ik het ultieme geluk, het lijkt me heerlijk om bij deze fijne vent rust te vinden."

Toch hebben de twee het nog niet over gezinsuitbreiding gehad. "Een gezin, het echte volwassen deel, dat zie ik nog niet voor me, maar ik wil samen met hem wel een basis."

Kinderen

Bij het leeftijdsverschil heeft Kluijver nog niet lang stilgestaan. "Dat ik misschien pas over pakweg een jaar of zes toe ben aan kinderen en dat hij dan al halverwege de veertig is, daar heb ik nog niet over nagedacht. Ik weet niet of dat het proces gaat versnellen, we hebben het na krap zes maanden nog niet bepaald over kinderen gehad."

De presentatrice werd door collega Floortje Dessing gekoppeld aan 'haar chirurg'. "Ik ben Floor eeuwig dankbaar. Wat ik voor Joost voel, heb ik nog nooit meegemaakt. Voor het eerst ben ik megaverliefd."

Kluijver weet precies hoe ze Dessing blijft bedanken voor de eerste ontmoeting met Joost. "Als Joost en ik samen blijven, organiseer ik elk jaar een Floor-feest."