AMSTERDAM - David Arquette heeft zijn verleidingskunsten losgelaten op ex-vrouw Courteney Cox tijdens een tripje Disney World.

Actrice Cox is trots op haar Scream-tegenspeler vanwege zijn succes in zijn strijd tegen alcoholverslaving, maar wil geen overhaaste beslissingen maken over hun toekomst.

"Hij probeerde me te versieren, ja", lacht de 46-jarige Cox in de talkshow van David Letterman, maar verzekert dat er niets is gebeurd. "Hij haalde alles uit de kast, maar ik zei tegen hem dat hij niet te overhaast moet zijn."

Geen druppel

Arquette heeft inmiddels ruim honderd dagen geen druppel alcohol gedronken. Cox kwam eind vorig jaar in actie tegen zijn alcoholverslaving, waarna de 39-jarige acteur zich in januari op liet nemen in een kliniek.

De twee maakten in oktober bekend niet langer een koppel te zijn. Cox en Arquette waren veertien jaar bij elkaar en hebben een 6-jarige dochter Coco. In de zomer van 2010 speelden de twee samen in Scream 4.

Professioneel aangepakt

Regisseur Wes Craven gaf onlangs in een gesprek met NU.nl aan de cast van Scream 4 niets heeft gemerkt van de breuk tussen de twee acteurs.

''Dat hebben ze professioneel aangepakt. Wij hoorden pas van de scheiding toen we de film aan het monteren waren. Maar ze houden nog steeds erg veel van elkaar hoor. Het zou lastiger zijn als ze bekvechtend uit elkaar waren gegaan.''