DEN HAAG - De hoofdrolspelers van Oh Oh Cherso gaan rolstoelbasketballen. De bekende Hagenezen uit de succesvolle tv-programma's Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol doen zaterdag op de eerste Nationale Rolstoelbasketbaldag in Almere mee aan een workshop rolstoelbasketbal.

Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

De spelers van het nationale team stomen Jokertje, Barbie, Little Princess en Kabouter klaar voor een wedstrijd tegen een team van andere Bekende Nederlanders.

Deze selectie bestaat uit cabaretier Joep van Deudekom, bioloog Freek Vonk van DWDD en National Geographic, acteurs Sebastiaan Labrie en Monique van der Werff en presentator Marc de Hond. Ook Arie Boomsma, die in Amerika heeft gebasketbald, en een aantal acteurs uit GTST verlenen hun medewerking aan de dag.

Aandacht

Met het initiatief wil de Nederlandse Basketball Bond (NBB) de gehandicaptensport onder de aandacht brengen. Deze behoefte komt voort uit het behalen van de Europese titel door het Nederlandse Rolstoelbasketbalteam in september 2010. Dit bericht haalde geen enkele Nederlandse krant.

Op de Nationale Rolstoelbasketbaldag wordt de finale van de eredivisiecompetitie van de sport gespeeld.

Ook vindt de start van de training van het Nederlandse team voor de kwalificatiewedstrijden voor de Paralympics in Londen in 2012 plaats en gaat de korte film Doorgaan in première, over het Nederlandse team.

Voorfilmpje

Het is de bedoeling dat de korte documentaire Doorgaan na de vertoning in Almere ook te zien zal zijn op festivals en mogelijk zelfs als voorfilmpje in de Nederlandse bioscopen.