AMSTERDAM - Patricia Paay was bang dat ze borstkanker had. De 62-jarige presentatrice ontdekte onlangs twee knobbels in haar borst. Na onderzoek bleek het om goedaardige tumoren te gaan.

"Ik dacht gelijk: het zal me toch niet gebeuren dat ik zo moet eindigen", vertelt Paay aan de Telegraaf.

"Er ging van alles door me heen. De hele periode vanaf de breuk met Adam trok aan me voorbij. Natuurlijk vroeg ik mij af: hoe kom ik hieraan? Ik rook en drink niet en probeer zo gezond mogelijk te leven."

Stress

De turbulente scheiding van Adam Curry leverde Patricia veel stress op. "En stress is de voornaamste oorzaak van ziektes. Ik heb een tijd van veel ingehouden woede achter de rug. Ik lag in scheiding en kon niet meer alles zeggen wat ik op mijn hart had. Was dit de rekening die ik moest gaan betalen?"

Paay ging voor onderzoek naar het ziekenhuis, waarna ze moest wachten op de uitslag. "Mijn wereld was echt ingestort. Ik probeerde afleiding te zoeken, ging gewoon boodschappen doen en naar de kapper. Normaal vind ik dat leuk, nu deed het me niets", vertelt de blondine.

"Ik begon na te denken over de dood, en hoe alles dan verder moet."

Goedaardig

Patricia had slapeloze nachten voor ze het verlossende telefoontje kreeg dat de twee tumoren goedaardig zijn. "Het leek wel of er een blok beton van mijn schouders viel. Ik kan het gevoel dat over me heen kwam eigenlijk niet op een behoorlijke manier onder woorden brengen."

Paay moet over drie maanden terugkomen voor nieuw onderzoek, waarna dokters kijken hoe de tumoren kunnen worden verwijderd. "Ik ben zo dankbaar dat het goed is afgelopen."