AMSTERDAM - Isa Hoes wordt naar eigen zeggen op de raarste momenten overvallen door verdriet. De 43-jarige actrice, die woensdag door tijdschrift Mama werd verkozen tot moeder van het jaar, verloor haar man Antonie Kamerling in oktober.

"Ik vind het bijvoorbeeld best ingewikkeld dat het nu zo'n mooi weer is en dat iedereen blij is", vertelt Hoes.

"Ik wil ook gewoon lekker met Antonie op een terrasje kunnen zitten en dat is heel verdrietig, want dat kan nooit meer."

De actrice vindt het moeilijk om haar eigen grenzen te bepalen. "Ik ga soms aan mezelf voorbij, en Antonie was er altijd heel goed in om te zeggen: doe even rustig aan. Ik probeer nu telkens zijn stem te laten komen en zelf op te letten dat ik niet te ver ga."

Kinderen

Isa houdt haar emoties niet verborgen voor haar kinderen. "Ze merken het wanneer ik verdrietig ben, en soms zit ik gewoon te huilen bij ze. Dan gaan ze me allebei knuffelen", vertelt de actrice, die moeder is van Merlijn en Vlinder.

"Ik ben niet bezig om me de hele tijd goed te houden." Isa zegt een 'echte drie-eenheid' te vormen met haar kroost. "Dat voelt heel fijn."

Naast Hoes werden ook andere moeders in het zonnetje gezet door Mama. Nance Coolen mag zich tv-mama noemen en Beertje van Beers sexy mama.

Marion Pauw werd uitgeroepen tot schrijvende mama en Tatum Dagelet tot brutale mama. Martijn Krabbé werd verkozen tot papa van het jaar. De presentator werd dinsdag ook al uitgeroepen tot Papa met Flair 2011.