AMSTERDAM - Isa Hoes is door het tijdschrift Mama verkozen tot moeder van het jaar. Volgens het blad is de 43-jarige actrice, wier man Antonie Kamerling in oktober zelfmoord pleegde, 'de personificatie van kracht en optimisme'.

"Isa is Mama of the Year geworden omdat iedere moeder het afgelopen halfjaar met haar heeft meegeleefd en gevoeld", licht hoofdredactrice Phaedra Werkhoven toe.

"Iedereen heeft gedacht: hoe moet je verder leven met je twee kinderen als zoiets afschuwelijks je overkomt."

isa hoes
Isa Hoes op de cover van Mama

Lacherig

Recentelijk gaf Hoes nog een openhartig interview met het blad Kek Mama, waarin ze onthulde dat haar man twee weken voor zijn dood al een einde aan zijn leven probeerde te maken. "Hij kwam 's avonds thuis en vertelde wat hij had gedaan. Ik schrok, maar we werden er samen ook een beetje lacherig van."

"Er kwamen zoveel emoties boven: angst, boosheid, verbazing. Uiteindelijk hebben we een fles wijn opengetrokken en uren lang gepraat", aldus Hoes.

Hoes liet verder weten dat ze begrijpt dat haar echtgenoot uit het leven stapte. "Ik kan me wel in hem verplaatsen. Alleen zou ik zelf nooit zo'n stap kunnen nemen, daarvoor houd ik te veel van het leven."