AMSTERDAM - De strijd tussen Michael Douglas en zijn ex-vrouw Diandra is nog niet voorbij. De advocaten van Diandra verzoeken een rechter om nogmaals naar een rechtszaak te kijken die eerder in de prullenbak verdween.

Diandra eist de helft van de opbrengst van Wall Street: Money Never Sleeps, de film waarin Douglas vorig jaar de hoofdrol speelde. De ex van de acteur meent dat ze recht heeft op het geld omdat de film een vervolg is op Wall Street uit 1987.

Tijdens de scheiding, in 2000, kwamen de twee overeen dat Diandra een aandeel van iedere film zou krijgen die Douglas maakte tijdens hun samenzijn.

Het eerste deel van Wall Street viel onder die regeling. Diandra is van mening dat ook het tweede deel bij de deal hoort.

Afgewezen

De zaak werd vorig jaar afgewezen door een New Yorkse rechter omdat de scheiding van Diandra en de nu 66-jarige acteur in Californië werd geregeld. Ondanks die afwijzing wil Diandra de rechtszaak toch in de Big Apple uitvechten, omdat het vanwege haar kinderen te moeilijk zou zijn naar Californië af te reizen.

Douglas' advocaat vindt dat Diandra 'zich moet schamen'. "Meneer Douglas heeft tragisch genoeg te maken met kanker en Diandra's advocaten impliceren dat we de rechtbank misleid hebben", vertelt hij.

New York

De ex van de acteur wil de zaak in New York uitvechten omdat Douglas daar ook een onderkomen heeft. "Ja, Douglas verbleef in New York, maar we weten allemaal waarom", zegt Douglas' advocaat over de behandelingen die de acteur onderging.

De Oscar-winnende acteur onthulde in augustus dat hij kampte met keelkanker. Begin dit jaar maakte Douglas bekend dat de tumor verdwenen is. De acteur, die inmiddels getrouwd is met actrice Catherine Zeta-Jones, wil zich vooral niet druk maken over de rechtszaak.

"Ik denk er niet over na", zegt hij in een interview met de website van entertainmentzender E! "Ik voel me geweldig."